2010. december 8.

A vidéki India


Mivel fél 10re visszaértünk a szállodába, ezért még elmentünk sétálni arreflé ammerre csak elsuhantunk, mert nekem nagyon tetszett az a környék.

Nagyon sok a kecske és tehén, és elvétve látni baromfit is.





Úton útfélen sok sok kisebb nagyobb medence van a házak között, amit nádból építenek (gondolom) a tető pedig a rizs szárából van.





Egy igazi rizsföld aratás után. Azt is láttam, hogy teljesen hagyományos módon egy rácshoz ütögetik a rizskötegeket, hogy kipotyogjanak a magok.



A gyerekek imádtak minket, így most szívesen fotóztam őket, máskor van azéer egy kis ellenérzésem megkérdezés nélkül fotózni embereket (pedig velünk állandóan ezt teszik)... a gyerekek imádták, ha fotózták óket, és a képeket mindig meg kellett mutatni nekik utána, amin hatalmasat derültek :)




Ha valaki olvasta a Bengáli Tűz című könyvet (ideutazás előtt kötelező olvasmány: G. Hajnóczy Rózsa: Bengáli tűz), akkor ismerős a laposra szárított tehénszar fogalma. Mindenfelé láttuk, a könyvből tudom, hogy arra használják, hogy ezzel tüzeljenek, fűtsenek. Láttunk frisseket is, még benne a tapicskolást bizonyító tenyérnyomokkal.







Egy kis kitekintés a paradicsomból az út túloldalára:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése