2010. december 19.

Ez megérdemel egy külön posztot!


Hol a kakukktojás a képben?



Mein Kampf. Indiában Hitler olyan mint otthon volt Che Guevera (így írják?), némi túlzással szinte trendi. Ez a Park streeten egy könyvárus stand, az ember két könnyed Dan Brown közé beiktathat valami komolyabb olvasmányt is :)
Persze végül a kíváncsiság győzött, és a német lánynak megvette a kolléganője, mert beszélgettünk róla, hogy belenéznénk, valószínűleg majd én is beleolvasok; természetesen ami tilos az érdekes.

2 megjegyzés:

  1. Ezen most meglepődtem. De amúgy tudod az okát, hogy miért olyan menő Hitler?

    VálaszTörlés
  2. Hat, azert annyira nem meno, bar valaki mondta, hogy valamelyik TVs sorozatban latott egy rozsaszin alapon levo hitler fejet az egyik szereplon, szoval nehez megitelni.

    Szerintem tobb oka van:
    1. nem ismerik pontosan mit tett, ahogy szerintem otthon sem tudta a legtobb ember, hogy Che Guevara pontosan ki volt es mit csinalt.
    2. a horogkereszt itt rengeteg helyen lathato, azaz ez igy nem igaz, mert az eredeti jelkep a napszimbolum, az vette at Hitler, de persze a hasonlosag nagy, a kulonbseg ket dologbol all, az eredeti mas szogben van, es van a negy kar kozott van negy pont. Ettol fuggetlenul lattam mar pont nelkul nyaklancon medalkent egy lany nyakaban a napszimbolumot... Szoval gondolom anapszimbolum nepszerusege is kicsit hozzajarul.

    De beszelgettem mar az egyik kollegammel errol, akit erdekelt a tema es eleg sokat tudott rola, es mondta, hogy Hitler elkepesztoen nagy szonok volt, es szerinte ezert maga az ordog, mert ennyire csak az ordog kepes megragadni az emberek figyelmet egy beszeddel. Szoval, aki ismeri a tortenelmet, az persze eliteli, foleg itt Indiaban, ahol annyira szepen tudnak ebben a sokfelesegben egyuttelni, tenyleg lenyugozo es peldaerteku.

    VálaszTörlés