2011. február 24.

Jaipur első nap

Jaipur nagyon szép és indiai viszonylatokban nagyon hangulatos város. A régi várost fal veszi körül, 7 nagy kapuval. Ezt a részt nevezik rózsaszín városnak is, mert a főutcákon minden házat egy színűre festenek, nagyon jó hangulata van.


Az első látnivaló a Havá Mahal volt, ami csak egy szobányi mély, de nagyon jól néz ki. A háremhölgyeknek építették, hogy nézegethessék az utcai eseményeket.



A következő a Jantar Mantar, csillagászati megfigyelésekre épített játszótér felvilágosult uralkodóknak. Nekünk nagyon tetszett, jó hangulata volt.







Utána közvetlen mellette a City Palace, szép Palota.






Guiness rekorder nagy ezüst edény.


A city palace után egy kötelező ékszerbolt (Jaipur híres az ékszerekről) a Dzsal Mahal – vizi palota következett. Nekem ez lett az egyik kedvenc látnivalóm egész Indiában eddig.



És igen, a felmerülő kérdés jogos, kikerekedtem az nagy indiai kajálásoknak köszönhetően, mostanában már nincs hasmenésem sem, szóval a fotókat nézve eldöntöttem visszafogom magam.
Anyáéknak viszont annál inkább megjött az indiai áldás, így az estét a szállodában töltöttük, igencsak a mosdóhoz voltak kötve...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése