2011. február 22.

Új Delhi – 1. nap


Delhiben meglepő hideg és eső fogadott. Elevickéltem négyszeres áron (mivel egy indiai segített, egyébként tízszeres lett volna) a hotelig, nagy találkozás, meleg zuhany (három hónap után először, nagy élmény) és elmentünk enni. Anyáék kissebb sokokkal megúszták az indiába történő megérkezést, gonoldom részben az alapos előkészítő meséléseimnek köszönhetően :) azért a fürdő a sokkok közé tartozott, nem csoda, meg is örökítették pár képen :)



Íme az esős Delhi és az utcánk, ami közvetlen a vasútállomásról nyílik...


Kaja után az első dolgiunk a vízumügyintézés volt, erről bővebben az ide vonatkozó posztban.

Utána a belügyminisztérium környékén volt az India Kapu.



Gondolom mivel vidékről sokan jönnek Delhibe várpst nézni, elég sokan fotóztak mindenfelé... :) néha már kezdett az agyamra menni, mert nem sokszor nem kérdeztek meg, csak követtek, stb. Azért túléltük, a celebek nehéz élete :D


Az India kaput és a Rástrapati Bhavant a Rajpath sugárút köti össze.

 
Kalkuttában nincs ilyen rendezett sugárutas rész. Vannak szélesebb utak, de azok nem így néznek ki. Egyébként a két város nem csak ebben összehasonlíthatatlan.

Íme a Rástrapati Bhavan, azaz elnöki palota. Az első majmok, amiket Indiában látok (a nyakuknál fogva láncra vert turista szórakoztatók nem számítanak, olyan Kalkuttában is van).




 
Az elnöki palota mellett van egy nagyobb állami irodaegyüttes, ami Raíszina-hegy néven fut, innen nem messze van a parlament is, ami meszsiről úgy néz ki mint egy stadion, ha jót mutogatott az autóriksa sofőr.

Aztán kis pihenő, és íme egy jó kis vacsoránk, csak az ízelítő kedvéért.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése