2011. február 5.

Szőke fehér lányok – irány India!


Pénteken hivatalos voltam egy divatbemutatóra, ami nagyon nagy és érdekes élmény volt. A show egy 5 csillagos szállodában volt, a Taj Bengal-ban, korlátlan ital és snack (ital; pezsgő és bor is, ami itt iszonyú drága, mióta kint vagyok ezért nem is ittam, jól esett egy kis bor :) ), válogatott (gazdag) társaság, sok embernek bemutattak. Idáig érdekes. A kollekció nagyon tetszett, szépek voltak a ruhák, az egyik leghíresebb indiai divattervező bemutatója volt, nagy élmény :)
Az újonnan megismert emberekkel elmentünk egy privát házibuliba, ami megint nagyon érdekes volt: láttam a nagy gazdagságot, a másik végletet is. A lakás, mint egy lakberendezési magazin (európai, modern), néhány részlet, hogy érzékeltessem: fa burkolatú terasz, beépített jacuzzival, a nappali közepén egy óriási zongora zebramintás szőnyegen, a hálóban egy teljes Macintosh rendszer, amerikai konyha, plazmatévék, duplaajtós jégcsinálós hűtő (ezek itt mind sokkal drágábbak, mint otthon), márány mindenhol, piros fehér fekete színek és buddhák vagy kínai szobrok. Pont olyan hely, ami nem otthon hanem inkább klub. A társaság fele fehér volt, az összes konzulátusi ember stb. Itt is korlátlan alkohol, nyugati márkákkal, szolgálók hordták és öntötték a pezsgőt mindenkinek a poharába (aki engedte), természetesen eperrel, rengeteg féle ételt hordtak körbe, nagyrészt rákokkal és ilyen drágább alapanyagokkal... Szólt a zene, a társaság nagy része táncolgatott is.
Mi a Kathával hamar besokalltunk ettől a hangulattól, és átmentünk a többi gyakornokhoz a Venomba :)


Ennek kapcsán két dologról szeretnék írni. Az egyik a címadó: ha valaki gyorsan akar karriert vagy gazdag férjet találni, és rendelkezik a fent említett tulajdonságokkal, akkor India erre igencsak megfelelő környezet. Karrier alatt nem csak a szépségipart, modellkedést is értem, hanem általában. A klubok, ahova bulizni járunk elég drágák és rajtunk kívül viszonylag gazdag emberek járnak oda szórakozni, (mi ingyen megyünk be, ők 1.000Rs belépőt fizetnek) akik nagyon szeretnének fehérekkel megismerkedni és együtt lógni, így mindig könnyű új befolyásos barátokat szerezni, ha valaki szeretne. Innen pedig már csak egy lépés egy jobb állásajánlat :)
Férjet találni pedig szintén nem nehéz szerintem, az indiaik teljesen elájulnak a fehér bőrtől (legalábbis itt Kalkuttában), még a gazdagabbak is, ami számomra azért érdekes, mert azt hinném, hogy ők utaztak eleget, hogy ne legyen különleges, de ez nem így van. A luxus buli házigazdái egy spanyol nő és a férje egy ultra gazdag indiai voltak. Szóval, akinek ez a célja, sok sikert :)

A másik dolog ezzel szorosan összefügg, a mi „ kettős státuszunk”. Hihetetlen, hogy sokszor mennyire VIP-ek vagyunk és ezekbe a drága, itteni értelemben „luxus” klubokba járunk bulzni hetente többször, ismerjük a kalkuttai „krémet”, bejárásunk van az ilyen házibulikba, majd hazajövök a 8-10.000 Rs fizetésemhez és kézzel mosom a ruhámat meg hideg vízben zuhanyzok. Érdekes kettősség, éljenek az indiai szélsőségek :) Azt hiszem sok európai, aki hosszabb ideig él itt, és mondjuk jól keres, egy idő után tényleg elhiszi magáról, hogy ő különleges/gyönyörű stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése