2011. február 27.

Jaipur 4. nap


A negyedik és egyben utolsó napot Jaipurban az Amber erődben kezdtük. Íme az erőd, ami egy palota.



Jaipurt egyébként három oldalról majdnem teljesen hegyek veszik körül, amire erődöket és falat építettek. Ez a palota volt az urolkodó lakhelye. De azért B tervnek volt egy barlang ami a hegytetőn lévő várhoz vitt.



Az Amber erődbe sokan elefántháton mennek fel, több helyről hallottam, hogy mennyire kínozzák az elefántokat, szerecsére mi ilyesmit nem láttuk, de azért nem is elefántoztunk.


Az első udvar a köznép számára.


Ezután több hasonló belső udvar következett, szinte az egész erődöt be lehetett járni kívül belül, nekem nagyon tetszett, így sok kép lesz :)







A háremhölgyek mindig ilyen rácsos ablakok mögül nézegelődhettek, mert kilátni lehet, de balátni nem.



A belső udvar, ahol a pavilonban ha meggyújtottak egy gyertyát, akkor bevilágította az egész helyiséget a sok visszatükröződés.






A hely annyira látogatott, hogy még kígyóbűvölő is volt.



Utána megebédeltünk, majd elmentünk a Galtá templomhoz, ami az utikönyv leírása szerint „festői szurdok, hét medecével és két templommal”. Na az utikönyv nem először írt marhaságot (útitárs sorozat), ezennel ajánlom mindenkinek a Lonely Planetet. Íme a festő szurdok, mi le sem mentünk.


De annyiban megérte felgyalogolni a hegytetőre, hogy szép volt a kilátás. Jaipur és klasszikus indiai házak.



Este még elmentünk a kedvemért a kivilágított Dzsal Mahalhoz, ez a hely nagyon tetszik, az egyik kedvenc látnivalóm Indiában eddig.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése