2011. január 31.

Dhobi Ghat – Science city

Múlt hétvégén gyomorfájással és hasmenéssel nem törődve több helyen is jártam. Szombaton voltunk egy kozmetikai cég próbaforgatásán, ahol azt mondták kettőnk közül választanak majd, de eddig még nem jelentkeztek... Mondjuk (indiai értelemben) elég magasra tettem az árat (6-8.000 Rs. közé), mivel ezúttal 45 másodperces reklám főszerepéről van szó, ahol törölközőben kéne magam mosolyogva testápolóval kenegetni. Gondoltam ezért fizessenek meg már rendesen (muhaha)...

Aztán elmentünk moziba az Imrannal, ezúttal az ő kívánsága szerint multiplexbe, ahol megnéztünk egy remek (és nem viccelek) indiai filmet, a címe „Dhobi Ghat”. A film minden tekintetben jó volt: a történet érdekes volt, aktuális és feszegette az indiai társadalmi berendezkedést; a színészek jók voltak, kevés volt a klisés érzelemnyilvánítás és a felvételek gyönyörűek voltak. Ráadásul az egyik főszereplő amerikában született indiai volt, aki beszélt hindiül, de miatta elég sokat beszéltek angolul, amit meg nem értettem és lényeges volt az Imran fordította nekem. Szóval egész más élmény volt, szuper indiai film, ajánlom mindenkinek (imdb-n nekem 7 vagy 8/10, még nem döntöttem). Aztán visszavittük a kosztümöm a szabóhoz, mivel a szoknya nagy volt, a nadrág meg nem állt sehogy, hétvégén megint megyek, kiváncsi vagyok mit hoznak ki belőle.

Utana ettünk egy diétás dosa-t a gyomromra való tekintettel... majd hazajöttem, de azért nem voltam teljesen egészséges, így nem terveztem bulizni, szerencsére a többiek sem, úgyhogy itthon volt egy kisebb házibulink az új gyakornokokkal. Érkeztek páran, akik egy cégnél fognak dolgozni és a cég biztosít nekik lakást salt lake-ben. Velük költözött az Elpis a görög srác is, Justina element Mumbaiba dolgozni, Thomas pedig Delhibe. Szóval a múlt héten volt olyan este amikor 3an maradtunk Jakobbal és Kathával, aztán átköltözött az üres szobába a lett házaspár, így lakunk most 5en együtt, a kisebb lakásban pedig maradt Kamil és Levent.


Másnap az újoncokkal együtt (kivébe az észt srácot – Indrek) elmentünk a science city-be, ami a kalkuttai csodák palotája. Hát érdekes volt, meg vicces, de sok új dolgot nem tudtam meg :) első benyomások egyike:

 
Tehát a kis csapatunk balról: Elpis, Mick (Kanada), Juris és Ieva (lett házaspár), Jakob és Taifun (ne kérdezzétek miért, de török srác) plusz én a fényképező túloldalán :)
 

A science city eyébként egy nagyon szép és érdekes épület együttes.


Azert a kupleraj itt sem maradhat el...



A belépő 25 Rs., de az érdekesebb dolgokra újabb sorbanállás következik, 3D mozi 30 Rs, az „űrszínház” (180 fokos mozi, mint egy planetárium) 50 Rs., az időgép (szimulátor) 10 Rs. Az időgépre már nem volt aznapra hely délelőtt 11.30kor. Így lelkesen megvettük a jegyünket a többire. Aztán a 3Dnél túl nagynak ítéltük meg a sort, így megnézegettük a varázslatos tükröket.



Vasárnap lévén iszonyú tömeg volt mindenhol, így hamar átmentünk a kiállítótérbe. Középen a Tom&Jerryből jól ismert labirintus a golyonak/labdának, ami nem nagyon látszott és működött, de ez volt az egyik dolog ami igazán tetszett :)



Aztán a kiállítás nem volt túl érdekes, egy dolog tetszett még: 10 hatványaival bemutatták a távolságot. 10 méter, 100, 1000 stb, és így távoldott, Kalkutta légifelvétel, űrből India, Föld, Naprendszer stb. Utána elindultak a 10 gyökein mikroszkópikus dolgokat bemutatva, tetszett az ötlet.


Volt néhány csodák palotájás szemtévesztő, meg néhány akvárium, ahol lenyűgözött milyen jól sikerült halak természetes élőhelyét utánozniuk. Főleg a kavicsok, nagyon nagyon India :)))



 
Megnéztük az űrszínházban az első expedíció történetét, akik végig lecsónakáztak rajta, tűrhető volt. Tettünk egy újabb próbát a 3D mozival, de hamar feladtuk, úgy ítéltük meg, hogy valószínű nem ér meg egy másfélórás várakozást.

A kertben további fizikai érdekességnek számító játékok voltak egy labirintusban, illetve volt egy két állatketrec egy óriási kolónia tengerimalaccal (aranyos) és egy kisebb család vérnyúllal (nem aranyos – nem tudom mi vol a bajuk, de fehérek voltak vörös fejjel és fülekkel).



Elsétálgattunk a kertben/labirintusban, volt amit kipróbáltunk, de efáradtunk és a szúnyogok sem marasztaltak, így adtunk egy utolsó esélyt a 3D mozinak, ahol még mindig iszonyú sor volt, szóval feladtuk, és hazabuszoztunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése