2011. március 26.

Sikkim – Pellin

Gantok főutcája, és giccsparádé harmadik felvonás :)

Másnap korán reggel indultunk, és kellemes 5 órányi zötykölődés után megérkeztünk Pellinbe, ami Nyugat-Sikkimben van. Maga a városka nagyon pici, és nagyon meredek helyre épült, viszont szép időben gyakorlatilag a szobánkból látni lehetett volna a Kanchendzsongát. Szép időben... ezzel nem volt szerencsénk.
Szóval az egész túra alatt nem láttam havas hegycsúcsot... Első nap „kirándultunk” egy kicsit; azért van idézőjelben, mert ha vannak is kiránduló utak, akkor sem biztonságosak, így az ember a betonúton gyalogolhat, de legalább két oldalt fák és meredélyek vannak. :)Elgyalogoltunk egy buddhista kolostorig, ami elég érdekes volt.Óriás imamalom.


Bent sajnos nem lehetett fotózni, úgyhogy ismét be kell érnetek ékesszólásommal :D A kolostor falai tele voltak koponyákat, halálfejeket ábrázoló festményekkel. Mint megtudtuk azért, mert az itt élő szerzetesek eleinte a gonoszt imádták, és a halál angyalának hódoltak. Majd belátták szép lassan, hogy ez nem a tuti, és megtért buddhisták lettek, de azért a falakat nem festették át. Az első emelet a templom volt, a második egy nagyobb terem egy szentély szerűség, egy másik szobában a könyvtáruk. A harmadik emeleten pedig volt egy nagy makett, amin a különböző szinteken különböző rangú élőlények voltak. Legalsó szint, a gonosz és a pokol, közvetlen felette az ember, aztán szent bszerzetesek, aztán Buddha követői stb és végül Buddha maga. További érdekesség volt, hogy a falakon ebben a szobában több, finoman szólva is szexuális töltetű festmény volt, amit az indiaiak nagy bölcsen letakartak függönyökkel, amik alá azért be lehet nézni :)) állítólag azért, mert sokan hangosan nevettek, és ez tűrhetetlen volt egy ilyen szent helyen :)

Játszadozó szerzetes palánták. Sokan közülök árva vagy szegény család gyerekei, ez egy biztos megélhetés.Kolostorudvar.


Másnap befizettünk egy egész napos nézegelődésre (zötykölődésre). Először egy szikla kertbe mentünk, ahol volt egy szép folyó, fotózkodó indiaiak, néhány pavilon és egy üres úszómedence.Utána elmentünk a kívánságok tavához, ami nagyon nyugodt volt és csendes
(egyébként egész Sikkimben csend van, ami nem jellemző Indiára).Csak hogy érzékeljátek útközben ilyesmiket látttunk a kocsiból. Hatalmas meredélyek, hajtűkanyarok stb.
Utána egy vízesés kövekezett, ez nagyon tetszett :)

Random folyó, egy random hídról útközben és a régi híd... Ez nem is számított látnivalónak :)
Aztán egy másik szent tó következett, ami állítólag régebben piros volt és zöld. Aztán az emberek annyi rosszat követtek el a vilában, hogy mostmár csak zöld :) Mindenesetre nekem tetszett, a sok zászló mindent nagyon megszépít számomra :)
Ezután egy buddhista sírkert, nyugodt volt és ismét csendes :)Majd egy másik vízesés.


És végül az utolsó buddhista kolostor es temeto.


Utána korán reggel fogtunk egy buszt, amivel gyakorlatilag röüpke 7 óra alatt eljutottunk Siliguriba, ahonnan elkocsiztunk a vasútállomásra, ahol béreltünk egy szobát. Lévén a vonat csak este 8kor megy. A szoba meglepően tiszta volt egyébként :) aztán kajáltunk egyet, amitől ideggyenge gyomrom/emésztésem ismét egy kicsit kifacsarodott.
Majd ma hajnalban megérkeztünk hőn szeretett Kalkuttámba :)

Az utolsó három napomban bulizni fogok, vásárolgatni és búcsúzkodni. Meg pakolni. Nem tudom, hogy viszek mindent haza... de tényleg :) olyasmi lesz a sztori, mint Párizsból hazajövet. Magyar földre kedden este 22.00kor teszem a lábam, ha minden igaz. Már nagyon várom :)
Addig már nem biztos hogy jelentkezem, de két poszt még várható... hogy fokozzam az izgalmakat:
1.      1. Az indiai ételekről összefoglaló
2.      2. India szeret nem szeret :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése